Monday, November 16, 2015

Առողջ սնունդ

Սնունդը մեր օրգանիզմում օգտագործվում էորպես շինանյութ և Էներգիայի աղբյուրԱյնկազմված է հինգ բաղադրիչներից.
Սպիտակուց – Մսամթերքկաթնամթերք
Ածխաջուր – Հացահատիկ,
մակարոնեղեն
Ճարպ – Կարագձեթ
Հանքային աղեր
Ջուր
Յուրաքանչյուր բաղադրիչից ունի օրեկան հստակ պահանջՉկա այնպիսի ուտելիքորըմիաժամանակ պարունակի բոլոր նյութերի միաժամանականհրաժեշտ քանակությամբԱյնպատճառով սնունդը պիտի լինի բազմազան:
Օրեկան չորս - հինգ անգամչորս – հինգ ժամը մեկՆախաճաշ
Երկրորդ
նախաճաշ
Ճաշ
Հետճաշիկ
Ընթրիք

Փոքր չափաբաժիններովՍնունդը ծախսվում է մեր աճի վրա և էներգիայի աղբյուրըԱռողջ սնվելակարգի պայմաններից մեկը ռեժիմով սնվելն էՍննդի էներգետիկ արժեքը հաշվում ենք կալորիայովՍննդի որակն և քանակը կազմված կախված է սեռիցտարիքից,մասնագիտությունիցկլիմայական պայմաններիցԵթե այս ամենը հավասարակշռված է կոչվում է ռացիոնալ սննունդ:

No comments:

Post a Comment