Սնունդը մեր օրգանիզմում օգտագործվում է, որպես շինանյութ և Էներգիայի աղբյուր: Այնկազմված է հինգ բաղադրիչներից.
Սպիտակուց – Մսամթերք, կաթնամթերք
Ածխաջուր – Հացահատիկ,
մակարոնեղեն
Ճարպ – Կարագ, ձեթ
Հանքային աղեր
Ջուր
Յուրաքանչյուր բաղադրիչից ունի օրեկան հստակ պահանջ: Չկա այնպիսի ուտելիք, որըմիաժամանակ պարունակի բոլոր նյութերի միաժամանակ, անհրաժեշտ քանակությամբ: Այնպատճառով սնունդը պիտի լինի բազմազան:
Օրեկան չորս - հինգ անգամ, չորս – հինգ ժամը մեկ. Նախաճաշ
Երկրորդ
նախաճաշ
Ճաշ
Հետճաշիկ
Ընթրիք
Փոքր չափաբաժիններով: Սնունդը ծախսվում է մեր աճի վրա և էներգիայի աղբյուրը: Առողջ սնվելակարգի պայմաններից մեկը ռեժիմով սնվելն է: Սննդի էներգետիկ արժեքը հաշվում ենք կալորիայով: Սննդի որակն և քանակը կազմված կախված է սեռից, տարիքից,մասնագիտությունից, կլիմայական պայմաններից: Եթե այս ամենը հավասարակշռված է կոչվում է ռացիոնալ սննունդ:
No comments:
Post a Comment